Meest efficiënte Astra ooitMotoren van de nieuwe generatie: voor een minimaal verbruik en lage uitstoot.

Rüsselsheim. Dankzij de uitstekende aerodynamica en de zeer efficiënte nieuwe motoren en transmissies voert de Opel Astra van de nieuwe generatie een nieuwe maatstaf in op het vlak van efficiëntie en lage uitstoot. Vergeleken met het vorige model is de CO2-uitstoot tot 19 procent lager, waarmee de Astra tot de top behoort binnen de compacte klasse. De huidige Astra luidde al een nieuw tijdperk in bij de première en werd verkozen tot 'Europese auto van het jaar 2016'.

De nauwgezette ontwikkeling in de windtunnel leverde ook een belangrijke bijdrage aan de vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Hierdoor is de nieuwe Astra een van de meest aerodynamische compacte auto's op de markt.

Kampioen op het vlak van efficiëntie: tot 19 procent lagere CO2-uitstoot

De nieuwe benzine- en dieselmotoren met turbocompressor, die even zuinig als levendig zijn, zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de voorbeeldige efficiëntie. De lage waarden qua verbruik en CO2-uitstoot zijn ook te danken aan de moderne handgeschakelde zesversnellingsbakken, de zeventraps continu variabele transmissie (CVT) en – voor het eerst bij Opel – een nieuwe automatische negenversnellingsbak.

Volledig digitaal: nieuwe voor- en achteruitkijkcamera, digitale snelheidsmeter

De Opel Astra biedt nu al een pakket van geavanceerde technologieën en hulpsystemen dat ongeëvenaard is in deze voertuigklasse, met voorop de slimme, verblindingsvrije IntelliLux LED®-matrixverlichting. Het ruime aanbod omvat ook rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol, volgafstandindicator, vooraanrijdingsassistent met automatische noodstop, verkeersbordherkenning en rijstrookassistent, om er maar enkele te noemen. Ook zijn er AGR-gecertificeerde (Aktion Gesünder Rücken e.V.) ergonomische zetels met ventilatie en massagefunctie. De Astra is ook sterk gedigitaliseerd met een nieuwe optionele hightech vooruitkijkcamera en een achteruitkijkcamera.