Testen, testen en nogmaals testen: nieuwste generatie van Opel Corsa in finale faseStreefdoel ontwikkelingsplan: verkoop start deze zomer, eerste leveringen in najaar

De zesde generatie van de Opel Corsa is bijna klaar voor zijn lancering in het najaar. Het nieuwe model is ontworpen met behulp van de nieuwste, snelste en meest efficiënte virtuele ontwikkelingsmethodes. Momenteel bevinden zich testwagens op de gebruikelijke ‘speelplaatsen’ van de Opel-ingenieurs, waar de nieuwe Corsa verder getest, verfijnd en gevalideerd wordt. Sinds januari maken technische experten van Opel op het gebied van chassis, aandrijving, elektronica, verlichting en andere elementen gebruik van de lange poolwinter in Zweeds Lapland voor intensieve testen bij extreem lage temperaturen op bevroren meren en besneeuwde wegen. Andere preproductiewagens rijden dan weer over de testbanen van het testcentrum in Dudenhofen, terwijl in de laboratoria in Rüsselsheim onder meer onderzoek in verband met elektromagnetische compatibiliteit uitgevoerd wordt. 

“Bij de ontwikkeling van de Corsa van de nieuwe generatie hebben we speciaal belang gehecht aan het verhogen van de efficiëntie", aldus Thomas Wanke, Global Lead Development Engineer, Vehicle Performance, die voor de vierde keer in zijn carrière aan een nieuwe generatie van de Corsa werkt. “Het nieuwe model is beduidend lichter, wat het brandstofverbruik verlaagt en het rijplezier verhoogt. Net zoals bij de vorige generaties waaraan ik werkte, werd het chassis dat we nu op punt stellen ontwikkeld op allerlei soorten Europese wegen, inclusief de Duitse autosnelweg. Het is duidelijk ons streven om de klant een topchassis te bieden met een optimale balans tussen veiligheid, comfort en rijplezier.”  

 

Lees hier het volledige persbericht.
Lees hier het volledige persbericht.